Choroby infekcyjne
Posted by Marucha w dniu 2013-02-25 (Poniedziałek)
Podajemy na odpowiedzialność autora niniejszego artykułu. Gajowy Marucha nie życzy sobie być nękany nachalnymi i ujebliwymi pytaniami o wyjaśnianie rzeczy, jakie tylko zreferował.
Admin.
W oparciu o 4 Prawo Natury sformułowane przez dr Hamera dotyczące ważnej roli mikrobów podczas fazy zdrowienia, grzyby, bakterie i “wirusy” nie mogą być dłużej rozpatrywane jako przyczyna chorób infekcyjnych.

Strzałka wskazuje na jednego z mikrobów. Kreska z prawej strony u dołu spowodowana jest wadą obiektywu. Litera „C” z lewej strony u góry jest dla zmyłki.
Problem współczesnej medycyny polega na tym, że w ogóle nie rozpoznaje 2 faz (aktywnej i zdrowienia) podczas każdego Sensownego Biologicznego Specjalnego Programu Natury (tzw. SBS-u). Lekarze widzą objawy w fazie zdrowienia, ponieważ tylko podczas tej fazy mikroby są aktywne. A ponieważ objawom działalności mikrobów towarzyszą: obrzęk, gorączka, stan zapalny, ropne wydzieliny, ból – mikroby zwykło się uważać za coś patogennego, za przyczynę chorób infekcyjnych.
Jednak to nie mikroby są przyczyną chorób infekcyjnych. Jest zupełnie odwrotnie – nasz organizm posługuje się mikrobami w celu optymalizacji procesu zdrowienia. W związku z tym nowym podejściem do roli mikrobów termin „infekcja” staje się nieaktualny.
Tak samo jak komórki rakowe, mikroby nie rozprzestrzeniają się na kolejne organy powstałe z różnych listków zarodkowych (patrz listki zarodkowe w dziale “materiały edukacyjne”) i które kontrolowane są przez różne części mózgu. Mikroby pracują tylko i wyłącznie na organach lub tkankach, które przechodzą przez fazę zdrowienia, np. prątki gruźlicy (sterowanie: pień mózgu), które biorą udział w rozkładzie guza w płucach (endoderma) nigdy nie przeniosą się na błonę śluzową oskrzeli, która wykształciła się z ektodermy (sterowanie: kora mózgowa).
Ponieważ aktywność mikrobów jest zawsze związana z konkretnym SBS-em, który ponad to dotyczy tylko i wyłącznie fazy zdrowienia, nie możemy już mówić o tym, że choroby infekcyjne są zakaźne. [Gajowy, obkichany niechcący przez bardzo małoletniego członka rodziny, dzień później dostał kataru, kaszlu, bólu głowy i gorączki. Nie wie zatem, co sądzić o „niezaraźliwości” chorób infekcyjnych. Podobne doświadczenia mają setki milionów, jeśli nie miliardy ludzi na świecie. – admin]
Jeśli jedna lub więcej osób mają te same objawy, oznacza to, że każda z tych osób jest w fazie zdrowienia z tego samego konfliktu, np. konflikt „kęs nie do strawienia” uderza w całą rodzinę, a w fazie zdrowienia da objawy biegunki.
Jednym z objawów przeziębienia jest katar, który wiąże się z przeżyciem konfliktu „coś mi tu śmierdzi”, który może zostać przeżyty dosłownie, lub w przenośni – np. „cała ta sytuacja mi śmierdzi”, „mam tego dosyć”. Na marginesie: David Munnich w swoim filmie pt. “5 Praw Natury – dokumentacja” mówi również o konflikcie związanym z węszeniem „nie móc czegoś zwęszyć, przewidzieć”. [Gajowy nic z tego nie rozumie, a zwłaszcza „konfliktu”, gdyż jest głupi – admin]
Die 5 Biologischen Naturgesetze – Die Dokumentation. Film zawiera napisy również w języku polskim,
które można sobie wybrać klikając myszą tam, gdzie trzeba.
Podczas aktywności tego konfliktu ubywa błony śluzowej nosa (tzw. owrzodzenie) – objawy te nie są zauważalne. W fazie zdrowienia, kiedy błona śluzowa jest odbudowywana pojawia się obrzęk, katar (zdrowienie zawsze odbywa się w płynnym środowisku), bóle głowy, zmęczenie, podwyższona temperatura – to typowe objawy fazy zdrowienia. Jeśli objawy przeziębienia są ciężkie wtedy mówi się o „grypie”.
Wpływ na to dlaczego przeżywamy (lub nie) pewne typy konfliktów w zależności od tego jaki region ziemi zamieszkujemy mogą mieć wpływ czynniki klimatyczne, kulturowe, polityczne, socjalne lub ekonomiczne, np. większy współczynnik zachorowania na raka piersi u kobiet z zachodu w porównaniu z kobietami z Chin ma swoje uzasadnienie w większym wskaźniku rozwodów i przeżyciu konfliktu rozłąki u tych pierwszych, a nie jak się sugeruje nieprawidłową dietą.
Dotkliwe konflikty biologiczne mogą uderzyć w człowieka, społeczeństwo lub też nawet całą populację jak to np. działo się podczas wojen czy kryzysów ekonomicznych. To co było nam mówione, że było epidemią chorób zakaźnych, wcale nią nie było, była to faza zdrowienia z tych samych konfliktów przez którą przechodziły wybrane regiony świata.
Powyższe wyjaśnia sprawę tzw. epidemii „hiszpańskiej grypy” w 1918 roku, lub też epidemię gruźlicy płuc po I-szej Wojnie Światowej, podczas której miliony ludzi przeżyło konflikt „strachu o rewir”, który dotknął ich oskrzela i powodował potencjalnie śmiertelne zapalenie płuc podczas fazy zdrowienia; jak również konflikt „strachu przed śmiercią”, w który zaangażowane były pęcherzyki płucne powodujące guzy w płucach, które nie były wykrywalne w fazie aktywnej konfliktu. Zakończenie I-szej Wojny Światowej spowodowało masowe przejście całych populacji w fazę zdrowienia, co faktycznie mogło wyglądać jak pandemia, a mówiąc dokładniej – dwie pandemie.
W tamtym czasie biedy i niedostatku niewiele osób przetrwało. Podczas zdrowienia pęcherzyków płucnych z raka płuc prątki gruźlicy rozkładają guza. Jest on wydalany z organizmu wraz z plwociną. Wydzielina gruźlicza jest bogata w proteiny, które są wydalane podczas fazy zdrowienia dając objawy mokrego kaszlu z wydzieliną. Niezbędne jest w tym czasie uzupełnianie utraty protein jedzeniem bogatym w białko, ponieważ niedobór protein może spowodować poważne komplikacje.
Jest to niezwykle ważne we wspieraniu procesu zdrowienia, ponieważ niektórzy pacjenci z rakiem, którzy są na diecie surowej, albo diecie sokowej itp. stają się coraz słabsi i słabsi, a głównym powodem tego stanu jest utrata białka. To dlatego dieta bogata w proteiny jest tak ważna podczas fazy zdrowienia, w których następuje wydalanie białka.
Z powodu ogólnego ubóstwa spowodowanego kryzysem ekonomicznym po I-szej Wojnie Światowej większość społeczeństwa nie mogła pozwolić sobie na dietę bogatą w białko – tak niezbędne organizmowi podczas tej ciężkiej fazy zdrowienia. Tylko ci, których stać było na odpowiednie odżywianie mogli przetrwać, biedota nie miała żadnych szans.
To samo można powiedzieć o dzisiejszych epidemiach gruźlicy (i również dotyczy to AIDS) w Afryce i Azji. Te epidemie nie są spowodowane prątkami gruźlicy, nie mówiąc już o HIV, ale są rezultatem strachu spowodowanego sytuacją polityczną, socjalną i ekonomiczną w tych krajach [Hmmm… – admin]. To, co ci ludzie potrzebują to spokój oraz dobre odżywianie się, a nie wojny, szczepionki i leki.
W roku 1944 po raz pierwszy wprowadzono antybiotyki do leczenia pacjentów gruźliczych. Skutkiem działania antybiotyków było niszczenie bakterii, które rozkładają guzy. W latach następnych nastąpił wielki sukces leków przeciwgruźliczych. Zatrzymywały „chorobę”, ale wyniszczyły też pożyteczne bakterie i tak guzy powstałe w wyniku przeżycia konfliktu „strachu przed śmiercią” podczas II-giej Wojny Światowej nie mogły już być rozłożone przez bakterie – gdyż tych po prostu nie było w organizmie. Rezultatem tego było otorbienie się guzów, które pozostawały w płucach.
Jednak podczas rutynowego badania RTG, nawet wiele lat od zakończenia fazy zdrowienia, te otorbione guzy są wykrywane i widoczne na prześwietleniu.
Oto jak rak płuc stał się najbardziej popularnym rakiem. I nie ma to nic wspólnego z paleniem.
- Zobacz wykład Caroline Markolin “Wirusmania”
- Zobacz relację nt. gruźlicy płuc
Artykuł jest tłumaczeniem ze strony: http://learninggnm.com/documents/infectious_diseases.html
Komentarzy 30 do “Choroby infekcyjne”
Sorry, the comment form is closed at this time.
Tekla said
http://piotrbein.wordpress.com/2011/05/20/nowa-germanska-medycyna-tylko-dla-zydow/
ALFA said
PROTOKÓŁ Z KONFERENCJI
http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=503
Natura guzów
https://germanskawroclaw.wordpress.com/2013/01/28/natura-guzow/
CHEMIOTERAPIA
http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=391&Itemid=273
Zbyszko said
Panie Gajowy, jeżeli jeszcze raz ktoś Pana obkicha to proszę sobie zaaplikowac np dwa-trzy razy (w odstępach paru godzin) po 2000mg wit C z jakimś owocem (bo wtedy wit C lepiej sie wchłania) i na drugi dzień zapomni Pan o tym incydencie. Polacem nauki na ten temat, Laureata nagrody Nobla (gdy jeszcze chyba nie była skompromitowana) Linusa Paulinga
efka said
ble, ble, ble.
Panie Gajowy niech pan Zybszka nie słucha, Witamina C w takiej dużej dawce szkodzi na nerki.
Ja proponuje dezynfekcję organizmu (od wewnątrz) najlepiej dobrą nalewką.
Krzysztof M said
Przeziębienie? Żadnych witamin, żadnych prochów. Nogi wymoczyć w gorącej wodzie z solą. Coś na poty, wyleżeć dzień, dwa, a potem organizm sam się nauczy, co trzeba robić, jak będzie replay.
Parę lat temu tak załatwiłem się z mocnym przeziębieniem (temp.<40st). Tydzień stosowania niczego, ilość jedzenia to 40-30% normalnej dawki (jeść się nie chciało, a organizmu lepiej słuchać). I od tamtej pory spokój. 🙂
ALFA said
@efka błąd witamina C syntetyczna szkodzi to jest prawoskrętna ,a należy zażywać lewoskrętną .Wszystkie witaminy w aptece są syntetyczne ,które robią nam więcej szkody a nie leczą.I należy uważać bo mają dodatki rakotwórcze witaminy jak i leki proszę sprawdzać skład.
E 300 to ta prawoskrętna syntetyczna ,która jest dodawana do żywności i napoi.
Aby uniknąć nieporozumień powtarzam, że tylko jeden kwas askorbinowy jest witaminą C, chociaż wszystkie one mają identyczny wzór ilościowy (C6H8O6), z wyjątkiem dihydroaskorbinowego (C6H6O6). Różnica polega na budowie molekuł (drobin) tych kwasów. Prawdziwa witamina C musi mieć literkę „L” przed swą nazwą: acidum L-ascorbinicum. To jest klucz do zagadki, na której załamują się badania i odkrycia wszystkich uczonych. A ich kosztowny interferon jest mało skuteczny, bo to odpad fagocytarny kwasu L-askorbinowego. powstający przy antagonizacji wirusów.
http://uduchowieni.pl/index.php/zdrowie/rak-jest-wyleczalny-z-natury/
Rutinoscorbin ma witC lewoskrętną, ale ma dodatki rakotwórcze.
NATURAKNA CZY SYNTETYCZNA
Syntetyczne witaminy „To strata pieniędzy” – twierdzi prof. Rory Collins z Uniwersytetu Oksfordzkiego, szef zespołu, który przez pięć lat badał 20 tys. osób w wieku od 40 do 80 roku życia, faszerujących się preparatami witaminowymi.
Sztuczne witaminy to zwykle krystaliczna nieorganiczna substancja obca dla organizmu. Wchłania się ona do organizmu z trudnością, lub też nie jest w ogóle przyswajana, a szczególnie jeśli mają miejsce zaburzenia jelitowe. Łatwo się o tym przekonać obserwując mocz po spożyciu witamin. Zmienia on kolor i wręcz przyjmuje zapach spożytych witamin. Nierzadko po spożyciu sztucznych witamin mają miejsce różne formy nietolerancji organizmu, a w szczególności mdłości, osłabienie, swędzenie . Przeciążane są nerki i wątroba, oraz naruszana równowaga i proporcje składników mineralnych w organizmie. Nie przeszkadza to wielu firmom sprzedawać takie suplementy …
Jest stosunkowo dużo dowodów na to, że syntetyczne witaminy nie działają tak jak można by od nich oczekiwać, aczkolwiek fakty na ten temat nie są powszechnie znane, a wręcz utajniane. Ponieważ jest to wbrew interesom ogromnemu lobby farmaceutycznemu, dokładają oni wiele starań, aby nie dokonywano wiarygodnych badań i nie udostępniano wyników już przeprowadzonych badań. Jeżeli by znaczna część społeczeństwa poznała te informacje, oznaczałoby to w ewidentny sposób dochody tych firm.
Wiecej: http://www.eioba.pl/a/1kz6/witaminy-naturalne-a-syntetyczne#ixzz2LwNAnQQZ
Uważajcie na statyny rakotwórcze ,które są w lekach na cholesterol.Jak będziecie obniżać to będziecie chorować .Bo cholesterol jest nam potrzebny.CZŁOWIEK NAJLEPSZY KRÓLIK DOSWIADCZALNY
Maciejaszu said
A coś o cholesterolu więcej macie może? Moja mama (z zawodu położna) lubi czytać takie teksty, ja z resztą też od momentu odkrycia ostropestu plamistego….
Krzysztof M said
Ad. 7
Cholesterol? Bardzo proszę. Żółtko jajka razem z cukrem i zły cholesterol skacze w górę. Ale to samo żółtko BEZ cukru – i zły cholesterol leci w dół. Nie sprawdzałem, ale ponoć tak jest. Lekarze tego OCZYWIŚCIE nie potwierdzą… 🙂 Jest jeszcze cholesterol dobry, ale nie o niego tu chodzi.
AQQ said
Cholesterol ma byc wysoki ok.350.
Tekla said
Ad .7 Maciejaszu ,dla Mamy do poczytania o cholesterolu..
http://nowadebata.pl/2011/11/24/tluste-efekty-chudych-zalecen/
Easy Rider said
Ad 10 i inni.
Po latach wyszło, że ma rację dr Jan Kwaśniewski ze swoją tłustą dietą i odwróconą piramidą żywieniową. To nieprawda, że tyje się od tłuszczów, tyje się od węglowodanów. Naprawdę, proszę nie bać się tłuszczów wszelkich (również jajek), jeżeli smakują i – jeśli ktoś bierze – odrzucić natychmiast leki zmniejszające cholesterol, bo to jest prosta droga do zawałów, nowotworów i prawdopodobnie również Alzheimera.
Dieta to nie tylko medycyna – to wielka polityka i wielkie spiski, sterowane przez korporacje spożywcze i farmaceutyczne, pod dyskretnym nadzorem NWO, mającym na uwadze również depopulację.
niereligijna said
niereligijna said
wyklad w jezyku angielskim o cholesterolu i wielkim przekrecie.
AlexSailor said
Stek wierutnych bzdur.
To już jest nie głupota nawet, na to brak słów.
Ciekawe procesem zdrowienia z czego jest czarna ospa, cholera, dżuma, wąglik?
Chyba tylko ze śmiertelnej choroby zwanej życiem.
Kto i po co takie pierdoły robiące ludziom wodę z mózgu rozpowszechnia.
Podobnie jak leczenie alkoholem, który nigdy i nigdzie nie wpływa pozytywnie na organizm, a szkodliwy jest zawsze.
Jedynie w przypadku odkażania, np. wody w tropikach, jako trucizna, na którą odporni stosunkowo są ludzie, ma sens być stosowany.
Kronikarz said
; – )
ALFA said
Ad 7 proszę
http://pracownia4.wordpress.com/2011/12/03/5-powodow-zeby-nie-martwic-sie-poziomem-cholesterolu/
http://pracownia4.wordpress.com/2011/10/14/buszujacy-w-pszenicy/
http://pracownia4.wordpress.com/2010/01/22/gluten-to-czego-nie-wiesz-moze-cie-zabic/
http://pracownia4.wordpress.com/2011/01/05/uzalezniajace-opioidy-w-pszenicy-i-nabiale/
http://pracownia4.wordpress.com/2012/03/09/wiecej-o-prawdziwych-przyczynach-chorob-serca/
ALFA said
Żeby być zdrowym trzeba jeść dużo warzyw i owoców na surowo .Bo tak dostarczamy naturalne witaminy.
JO said
Artykul Pisany Przez niekonwencjonalnego „Lekarza” ? Ma duzo Prawde w sobie, choc powiedzianej niezrozumiale, wyrywkowo z wiedzy wyrwane tej niekonwencjonalnej.
Mowi on o chomeostazie, energii I….. BOGU
Szkoda, ze tak pogmatwany ten tekst…
JO said
Ad.11. Swieta Prawda!!!!
Jednak ludzie z Taka wiedza jak Pan I pogladami sa Eliminowani, gdyz zagrazaja Globalistom w Mordowaniu Nas….
JO said
Ad. 11. …Ja Dodam lub rozszerze….tyje sie od weglowodanow, ktore sa przeciez COKRAMI!!!
Tyje sie z powodu Cukrow, zachwianej rownowago w spozywaniu iCh I Bialek I Tluszczy….
Tyje sie z powodu zatruc pokarmowych, gdzie Toksyny Odkladane sa w trance tluszczowej….
Grupa A jest najbardziej wrazliwa na to…..
AQQ said
Proszę świetny jest i dobrze gada!
AQQ said
Zaglądnijcie na stronę gościa bo b.mądrze mówi.
ALFA said
Twój komentarz oczekuje na moderację.
2013-02-26 (wtorek) @ 07:11:01
Zerohero said
Re 12, AlexSailor
Zgadzam się z Panem. Ja jeszcze rozumiem jakieś teoretyzowanie spiskowe, troszkę pseudonauki też rozumiem. No, ale ten artkuł to zupełna granda i kpiny ze zdrowego rozsądku.
Po prostu stres, zła higiena i niedożywenie powodują osłabienie organizmu. Korzystają na tym mikroby chorobotowrcze. Jeśli organizm jest bardzo wymęczony albo ma ZERO odporności (np. po przeszczepie szpiku, AIDS itp.) to żywcem mogą go zjadać praktycznie dowolne organizmy: pleśn, przyjazne bakterie symbiotyczne itp.
Re 11 Easy Rider
Tłuszcze to wartościowe źródło kalorii. Jeśli są w nadmiarze, to tuczą. Bez żartów.
Pan Kwaśniewski (ten od diety) to guru a nie dietetyk. W jego sekcie wciska się takie kity jak gwarancja uniknięcia konieczności operowanioa dzięki diecie, bo na operacje idą tylko profani spoza sekty. Rozumiem, że sekciarze Kwaśnieskeigo przeżywają bez szwanku czołowe zderzenia samochodowe, złamania na nartach itp. 🙂 Bo już o takich drobiazgach jak rak nie wspomnnę – to skutek jedzenia jabłek 😀
osoba prywatna said
Re 7
Ta audycja wszystko wyjaśnia.
Polecam wszystkim wystraszonym mającym wysoki cholesterol.
CZERWONA PIGUŁKA – ODWROTNA STRONA CHOLESTEROLU Z DR KULISZEM
http://www.kontestacja.com/?p=episode&e=1533
Tekla said
Ad.21
a co Pan na to?
http://www.dobradieta.pl/lutz.php
Kar said
robale zapewne beda mialy zagryche/problem; wpie…dac beda super zdrowych czy tych zwyklych po galopujacych suchotach
Tekla said
http://nowadebata.pl/category/odzywianie/
dla Pana Zerohero..
Easy Rider said
Ad 24/Zerohero.
Tutaj Pan cokolwiek przesadził z przyrównaniem Kwaśniewskiego do guru, gdyż jest to bardzo skromny człowiek i nikogo nie chce na siłę przekonywać, mówi spokojnie, jakby ważył każde słowo, a życie potwierdza słuszność jego teorii. Tutaj jeden z wielu filmów z jego udziałem z wielu dostępnych na YT:
Chciałbym również zwrócić uwagę, że operowanie kaloriami w odniesieniu do organizmu człowieka – to też jeden z elementów ogłupienia, zaaplikowanego ludzkości na gruncie teorii cholesterolowo-tłuszczowej. Jak to więc jest, panie Zerohero – wierzymy w tę teorię czy nie?
suplements said
Hi there, this weekend is fastidious in support of me, since this moment i am reading this great informative post here
at my house.